Yaşlandıkça yavaşlamaya ve daha hareketsiz hale gelmeye başlarız, fakat bu sağlımızı artık ön planda tutmayacağımız anlamına gelmez. Aslında düzenli fiziksel hareketlilik ve egzersiz en önemli şeydir ve biz yaşlandıkça bunlara daha az önem veririz. Halbuki egzersiz yapmak, hareketli kalmak bizim sağlımız için önemlidir, başkası için değil. Egzersiz yapmak, yürüyüşe gitmek, yüzmek, yoga yapmak, güç ve koordinasyonumuzu arttırmak gerekir. Ve bu şekilde aktif bir hayat yaşarsak sadece vücudumuz değil, mental sağlımız, modumuz da olumlu anlamda etkilenecektir.
Sağlıklı bir yaşam için egzersiz yapmanın önemini yaşlandıkça daha çok hissederiz. Bu nedenle her şeyden önce egzersiz yapmanızı tavsiye ediyoruz. Vücudun kontrolünü ve gücünü arttırmak sizin elinizde.
Demans, yaşlanmaya ve bazı sinir hastalıklarına bağlı olarak başta hafıza olmak üzere bilişsel işlevlerde bozulma olarak bilinir ve hastanın günlük aktivitelerini ciddi derece etkiler.
Düzgün ve uygun günlük bakım ile demansın ilerlemesi yavaşlatılabilir, hastanın yaşam kalitesi arttırılabilir. Bu yazımızda demansın getirmiş olduğu zorluklarla başa çıkabilmek için bir kaç tüyoyu sizlerle paylaşacağız.
Doktorunuz ile iletişimde kalın. En doğru bilgiyi doktorunuzdan alacağınızı unutmayın. Her şeyden önce doktorunuza danışın ve bir sonraki adımınıza karar verin.
Sakin kalın ve hastanız ile iletişim kurarken yumuşak bir ses tonu kullanın. Kısa, açık cümleler kurun. Göz kontağını kesmeyin, yönlendirmeleri basit bir şekilde yapın.
Güvenli bir ortam oluşturun. Demansın artmasıyla yaralanma riski de artmaktadır. Bu nedenle evde güvenlik önlemleri alın. Kesici aletleri, kimyasal ilaçları, hastanızın sağlığını tehlikeye sokacağını düşündüğünüz tüm eşyaları bir dolaba kaldırın.
Aranızdaki çatışmayı azaltın. Demans, insanların stres ile başa çıkmasını zorlaştırmaktadır. Stresi ve çatışmayı azaltmak için yemek yeme, banyo gibi aktiviteleri bir rutin içerisinde yapın.
Hastanızın iyi bir uyku almasını sağlayın. Hastanızın uyku kalitesinin düşük olması problem yaratabilir. Uyku rutini yaratın ve ona bağlı kalın. Hastanızın uyuduğu yatağın kalitesine dikkat edin. Motorlu hasta karyolası, havalı yatak gibi tıbbi malzeme ve cihazlarla yatak kalitesini arttın.
Kendi sağlığınıza dikkat etmeyi bırakmayın. Hasta bakıcıları, hastalarına bakarken kendi fiziksel ve mental sağlıklarını çok kolay bir şekilde bir kenara bırakabilmektedir. Unutmayın, kendinize ne kadar iyi bakarsanız hastanıza da o kadar iyi bakarsınız.
Hasta Karyolası İzmir olarak bizim hizmet amacımız hastanızın uyku kalitesini arttırmaktır. Sunmuş olduğumuz hasta karyolası, havalı yatak ve hasta yatağı gibi medikal malzemeler tamamıyla hastanın yatacağı yer ile ilgilidir.
Motorlu, yani tam otomatik hasta karyolaları ile hastanızın kaliteli bir uykuya sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz. Doktorunuza danışarak karyola ve havalı yatak gereksinimi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Muğla'mızın birbirinden güzel mahallelerine Hasta Karyolası kurulum ve sevkiyat işlemlerimiz devam etmektedir: Milas, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan.
Site üst menümüzden motorlu karyolaları detaylı olarak inceleyin. Tüm karyola çeşitlerimizde bir adet motor, karyola, hasta yatağı ve serum askısı bulunur. Ayrıca karyolalarımızda kontrol kumandası ve güvenlik için korkuluklar mevcuttur.