• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cetinmedikalizmir
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905071256221
  • https://twitter.com/cetin_medikal
  • https://www.instagram.com/cetinmedikalizmir/
  • https://www.youtube.com/channel/UCjUvriFNLUIjul7PCl1sUpA?view_as=subscriber
Hasta Yatağı Teslimatları

Hasta yatağı ödeme

Aylık Kiralık Hasta Yatağı

Karyola Kiralama İzmir

Hasta Karyolası Kiralama

Yatak Yarası veya Bası Yarası Olarak Bilinen Yaralanmalar

Bası Yarası Nedir?
Bası yarası veya basınç yaralanmaları, kan akışının azalmasından kaynaklanan ciltte görülen yaralanmalardır. Yatak yarası, bası yarası veya bası ülseri olarak da anlandırılan bu tür yaralanmalar ağrılara sebep olabilir.

Kan akışının azalması sonucunda meydana gelen yaralar basınç kaynaklıdır. Basınç, sürtünme, az veya yoğun nem sebebiyle vücutta yaralanmalar meydana gelebilir. Yaralanmaların bu türü sıklıkla vücudun kemik kısımlarında görülür. Bunlar kalçaları, topukları, kuyruk kemiğini, kürek kemiklerini, dizlerin arka ve yanlarını ve başın arkasını kapsar.

Bası Yaralanmalarına Ne Sebep Olur?
Basınç yaralanmaları, bir yatak veya tekerlekli sandalyede düzenli olarak aynı pozisyonda kaldığınızda ortaya çıkabilir. Bu tarz durumlarda az hareket ettiğinizde kan akışı sınırlanır. Kan akışının olmaması vücudun kemikli bölgelerinde yara oluşumuna sebep olabilir.

Bu tür yaralanmalar günün büyük bölümünde tekerlekli sandalye kullananlar veya uzun süre yatakta kalmak zorunda kalan kişilerde görülür. Basınç yaralanmalarının yaşlılarda meydana gelme olasılığı daha yüksektir.

Basınç yaralanmaları sıklıkla vücudun yatak gibi bir yüzey arasındaki sürtünmesi sonucu meydana gelir. Diyabet, yeterli beslenmemek, sigara içmek, kırılgan bir cilde sahip olmak 

Yatak yaralanmalarının iyileşebilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır ancak tedavi edilmezse bu tür yaralar kötüleşebilirler. Doktor kontrolünde bası yaralanmaları gerekli tıbbi cihaz ve doktorun önerdiği bakım kremleri ile genellikle kendini toparlar.

Bası Yaralanmaları Nasıl Önlenir?
Yatak istirahatindeyseniz basınç yaralanmalarını önlemek için en az 2 saatte bir vücut pozisyonunuzu değiştirerek ciltteki baskıyı azaltabilirsiniz. Yatak istirahatinde olduğu gibi tekerlekli sandalyede de her 10 ila 15 dakikada bir pozisyon değiştirmelisiniz.

Hareketsizseniz veya hareketsiz olan birine bakıyorsanız hava dalgalı ve elektrikli bir havalı yatak satın alabilirsiniz. Cilde karşı baskıyı büyük ölçüde azaltabilen havalı yataklarda kan dolaşımını artırmak için dönüşümlü olarak şişen ve sönen hava hücreleri bulunur.

Hareketsiz birinin bakımını yapıyorsanız kişinin kollarını veya bacaklarını tutarak çekmek veya pozisyonlandırmak yerine motorlu hasta yatağı temin edebilirsiniz. Cildin hassas bölgelerine dokunmayı en aza indiren hasta yatakları ve havalı yataklar ile yara oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Boru Tipi Pozisyon Veren Havalı Yatak

 

  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Karyola Kiralama

motorlu hasta karyolası izmir

Kiralık Tekerlekli Sandalye

Aylık,Haftalık,Günlük Kiralık Tekerlekli sandalye

Hasta Bezleri